Ons assortiment

Heeft u vragen over ons kunstgras assortiment? Dan vind u hier de meeste antwoorden! Heeft u nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op!
✉ info@zwartgroen.nl ☎ 0228 – 74 81 23


Altijd! Wij leveren minimaal 8 jaar garantie op de conditie van onze kunstgrassen, zelfs bij onze aanbiedingen. Dat wil natuurlijk niet zeggen dat een kunstgrasmat na 8 jaar al afgeschreven is, doorgaans gaan ze nog veel langer mee dan de garantieperiode namelijk. Ook op onze aanlegservice geven wij een garantie van 1 jaar.
Ja, de nieuwe ZwartGroen kunstgrassen zijn moeilijk te onderscheiden van natuurlijk gras, zowel op het oog als op gevoel. We hebben een breed assortiment met kunstgrassen, met verschillende kleuren en spriethoogtes, daarom is er voor iedereen een realistisch uitziende kunstgras.
ZwartGroen kunstgras is op lange termijn veel milieuvriendelijker dan natuurlijk gras. Kunstgras hoef je niet te beregenen, hoeft natuurlijk niet gemaaid te worden (wat enorm elektriciteit of benzine scheelt) en heeft geen kunstmest en dergelijken nodig. Wij als bedrijf zijn ook erg met het milieu bezig en proberen alles zo goed mogelijk te doen.
Kunstgras kan inderdaad warm worden in de zon, maar het zal nooit zo warm worden als bijvoorbeeld keramische tegels. Mocht het nou een uitzonderlijk hete dag zijn met de volle zon op het kunstgras, dan kan je natuurlijk altijd even een klein beetje water sproeien om de mat eenvoudig af te koelen.
Ja, mollen kunnen niet door een kunstgrasmat heen graven. Als je veel last hebt van mollen kunnen ze echter wel voor deuken in je kunstgrasmat zorgen. In zo’n geval zouden we dan ook adviseren om onder de zandlaag een laag mollengaas te leggen, dit voorkomt dat mollen omhoog kunnen graven tegen het kunstgras aan.
Het uitzoeken van ZwartGroen kunstgras gaat uit van persoonlijke smaak, en wat voor uitstraling je wilt hebben met betrekking tot de tuin. Om de juiste keuze te maken adviseren wij het volgende: kom langs! Dan kun je zelf voelen en zien wat je persoonlijk het mooiste vindt.
Ja, uiteindelijk wel. Maar gelukkig kunnen wij een garantie geven van zo’n 8 tot 10 jaar kleurbehoud, afhankelijk van welke kunstgras het is. Veelal blijft het ook na de garantieperiode nog vele jaren z’n kleur behouden, maar op ten duur zal het uiteindelijk toch wel gaan verkleuren.
Kunstgras is van zichzelf niet resistent tegen vuur, als er dus iets brandends op valt zal dit de kunstgrasmat beschadigen. Op de plek waar het hete object valt zal veelal een schroeiplek ontstaan, kunstgras vat gelukkig niet zomaar vlam. Het is helaas niet mogelijk om kunstgras te repareren, en ‘een klein stukje’ vervangen levert geen mooi eindresultaat op. Bij brandschade wordt dan ook eigenlijk altijd de gehele strook kunstgras vervangen.
Nee, kwartszand is een zeer zuiver zandtype waar plantjes niet genoeg voedingsstoffen uit kunnen halen om te groeien. Ook is het zand voor het grootste deel van de planten veels te fijn en kan het niet wortelen. Je moet wel uitkijken dat je organisch materiaal, zoals bijv. bladeren of uitwerpselen, niet te lang laat liggen op je kunstgras. Deze kunnen namelijk wel degelijk een goede bodem vormen voor plantjes en onkruid om in te groeien.
Uiteraard! Wij leveren hoge kwaliteit kunstgras die gegarandeerd vrij is van alle mogelijke schadelijke stoffen die je in goedkopere kunstgrasmatten wel tegen zou kunnen komen. Uitwerpselen van dieren zijn eenvoudig weg te ruimen of kan je ook simpelweg schoon spuiten met de tuinslang.