Kunstgras aanleggen? 5 tips om kunstgras te leggen!

Kunstgras aanleggen

Kunstgras aanleggen? 5 tips om kunstgras te leggen!

Kunstgras aanleggen? 5 tips om kunstgras te leggen!

Heeft u kunstgras gekocht en bent u benieuwd hoe u het kunstgras neer moet leggen voor het beste resultaat? Lees dan onze 5 tips voor het aanleggen van kunstgras zodat u straks een prachtig gazon heeft. Heeft u nog geen kunstgras gekocht? Klik dan hier voor ons assortiment! Kunstgras aanleggen

 

 

Tip 1 – Zorg voor een goede ondergrond

Zoals bij zoveel in het leven is een goed begin, een goede basis, het halve werk. Zo ook bij het leggen van kunstgras. Zorg er dus voor dat de ondergrond goed is. Hoe zorgt u voor een goedemogelijke ondergrond:

  • Zorg voor een zandbed van minimaal 5cm 
  • Tril deze goed aan
  • Kies het juiste (drukverdeel)doek
  • Knip het (drukverdeel)doek op maat
  • Leg het neer
  • Zet het tijdelijk vast met grondpennen

Drukverdeeldoek

Is het kunstgras alleen voor de sier dan volstaat een non-woven gronddoek. Wordt het gras (intensief) gebruikt, door bijvoorbeeld spelende kinderen, dan moet u kiezen voor een drukverdeeldoek

Tip 2 – Kijk goed naar de vleug

Doordat het kunstgras van een rol komt zit er een bepaalde vleug in het kunstgras. Daardoor ziet het kunstgras er niet hetzelfde uit vanaf verschillende zichtpunten. De mat is het mooiste als u tegen de vleug in kijkt. Leg het gras dus in de richting van de plek waar u het vaakst naar het kunstgras kijkt. Als u de juiste richting van het gras heeft gevonden, kan u de mat uitrollen en op maat snijden. Is het niet mogelijk om tegen de vleug in te kijken dan ziet u grasmat er van de zijkant ook prachtig uit.

Tip 3 – Lijmband bevestigen

Kan uw kunstgras niet in 1 stuk gelegd worden, dan kan u verschillende stukken aan elkaar lijmen. Bevestig de lijmband nadat u het gras heeft uitgerold op de plek waar het komt te liggen. Zorg ervoor dat u alleen hoeft te verlijmen aan de rechte kant van het gras, met de ribbeltjes op de achterkant mee. Als het gras is uitgerold kan u de te verlijmen zijdes omslaan en de lijmband hiertussen uitrollen. Leg de flappen weer terug en trek het bescherm folie tussen het gras door. stamp het daarna even goed aan!

Tip 4 – Snij op de juiste manier

In de kunstgrasmat zitten ribbeltjes op de achterkant. Snij zoveel mogelijk tussen deze ribbeltjes door. Snij altijd vanaf de achterkant van het gras en doe dit met een haakmesje. Moet u wel door de ribbels heen? Doe dit dan zeer nauwkeurig en met beleid, anders is de kans groot dat u scheef snijd. 

Tip 5 – Vastzetten kunstgras

Het kunstgras kunt u vastzetten met grondpennen, gebruik hiervoor onze gegalvaniseerde kunstgraspennen! Een deel van deze pennen heeft u wellicht al gebruikt om tijdelijk het drukverdeeldoek vast te leggen. Zorg dat u de pennen ongeveer om de meter bevestigt en in ieder geval in alle hoeken. Zet de pennen ongeveer op 10 centimeter van de kant en zorg dat ze precies tussen de ribbeltjes op de achterkant invallen, zo kunt u de pen mooi wegwerken en ziet u er niets meer van. Zet de kunstgraspen dus niet dwars op de ribbeltjes.

Kunstgras aanleggen geslaagd?

Is het aanleggen van uw kunstgras gelukt? Dan willen we u hartelijk feliciteren met uw mooie grasmat! We zijn zeer benieuwd naar het resultaat en zouden graag wat foto’s ontvangen om met u mee te genieten. Dus mail alstublieft uw foto’s naar het mailadres onderaan, vermeld er s.v.p. ook bij of we de foto’s mogen gebruiken op onze website om onze klanten een idee te geven van de mogelijkheden van kunstgras. 

Kunstgraspen

Legservice

Worden bovenstaande tips u een beetje teveel en ziet u het niet zitten om zelf het kunstgras aan te leggen. Dan heeft Zwartgroen speciaal voor u een gespecialiseerd aanlegservice-team klaarstaan. Door de vele projecten die wij gedaan hebben, hebben zij veel ervaring en kunnen wij u een prachtig aangelegde kuntgrasmat garanderen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op!

Contact

 Heeft u nog vragen over kunstgras aanleggen? Neem dan contact met ons op! We staan u graag te woord en helpen u met liefde verder. 

✉ info@zwartgroen.nl ☎ 0228 – 74 81 23

Share this post