Is Kunstgras gevaarlijk? Ja of Nee?

Is Kunstgras gevaarlijk? Ja of Nee?

Is Kunstgras gevaarlijk? Ja of Nee? Vind hier het antwoord op uw vraag!

Kunstgras

Kunstgras in de tuin heeft een aantal belangrijke pluspunten. Allereerst kost het een stuk minder tijd. Met kunstgras hoeft u immers niet meer te maaien, strimmen of onkruid te wieden. Daarnaast scheelt kunstgras u ook geld. Uw hoeft uw kunstgras natuurlijk niet te voorzien van bemesting, kalk en hoeft ook niet meer te maaien! Wat u nog wel moet doen? Zo nu en dan de grasmat schoonhouden en goed vegen. Kortom: slechts een paar kleine handelingen in vergelijking met het onderhoud van een gewone grasmat. Kunstgras heeft dus alleen maar voordelen!

Kunstgras sportvelden

Sporten op kunstgrasvelden met rubber zou gevaarlijk kunnen zijn. Dat zeggen wetenschappers in het televisie-programma Zembla. In Amerika beweert een voetbaltrainer zelfs dat je er kanker van krijgt. De rubberen korrels, die als ondergrond voor kunstgras worden gebruikt, bestaan uit vermalen autobanden, zo’n 20.000 per veld, en die bevatten zware metalen die mogelijk kankerverwekkend zijn.

Rubbergranulaat op Kunstgras

Het zogeheten rubbergranulaat ligt op de velden zodat het dan meer op een echt grasveld lijkt, de bal beter stuitert en het zachter is voor slidings. Het wordt vooral gemaakt van vermalen autoband, maar de banden zijn chemisch afval en mogen bijvoorbeeld niet verbrand worden In de rubberen korrels zit lood, kwik en arsenicum, benzeen en polycyclische aromatische koolwaterstoffen (PAK’s), schrijft Trouw. Die stoffen zijn gevaarlijk als ze het lichaam binnendringen. En dat is waar in Amerika voor wordt gevreesd, vooral bij voetbalkeepers die veel moeten duiken om ballen uit hun goal te houden.

Kunstgras voor thuis is niet gevaarlijk

Kunstgras voor thuis is niet gevaarlijk. Dit komt omdat u geen gebruik maakt van het zogeheten “rubbergranulaat” dat wel op sportvelden wordt toegepast. Natuurlijk bestaat Kunstgras uit plastic, maar dit is in vaste vorm zoals bij een flesje drinken. Door het niet toepassen van de losse delen met rubbergranulaat, bestaat er dus ook geen risico. 

Zwartgroen gebruikt alleen kwartszand als infill voor het kunstgras. Bij kunstgras wat intensief wordt gebruikt adviseren wij altijd om het in te strooien met kwartzand, dit komt de levensduur te goede en houdt de vezel beter en langer overeind. Je geeft hiermee de vezel meer body

Uitgebreid assortiment kunstgras

Heeft u interesse in kunstgras voor thuis? Bekijk hier ons uitgebreide assortiment kunstgras. 

Share this post